top of page
Writer's pictureKatrin Potter

Armastusega täidetud

Hästi ettevalmistunud ja professionaalne koolitaja suudab uue grupi ühtseks luua 2-3 kohtumisega, edaspidi usaldus ja turvatunne süvenevad ning õppimine on meeldiv kogemus. Koolitaja suudab igal uuel kohtumisel avada uut kaarti oma konseptsioonide varamus ja üllatada ning tekitada põnevust õppijates motiveerides neid tegutsema, arutlema, tähendusi looma, konsolideerima arusaamu. Õppimine ja areng on õppijale nüüd tuntav ja tekib kiindumus koolitajasse. Sügavam usaldus ja lugupidamine. Meenub, kui I klassi õpilaste ja klassijuhataja suhe oli selline, et me ei imestanud, kui üks poiss meie klassis õpetaja poole pöördudes kogemata “ema” ütles. Mõistsime teda, sest tundsime ka ise nii. Laps on tunnetuses vahetu ja avatud. Täiskasvanu avamiseks kulub natukene aega.

Kui koolitajasse suhtutakse lugupidavalt ja ollakse kiindunud, siis sügav austus õpetaja teadmiste vastu ja usaldus ei kao hetkel kui kursus/koolitus lõpeb.

Võib mööduda aeg. Koolitajal on ammu juba uued õpilased või tegeleb ta mujal tähtsate asjadega.

Tahan tähelepanu juhtida sellele, et kui õppija koolitaja poole hiljem pöördub misiganes küsimuses - ärgem jätkem seda tähelepanuta. Vastakem soojalt ja tänagem, et ta meie poole pöördus. Selles tänus on mälestus heast koostööst õppija ja õpetaja vahel, õnnestunud koolitusest, tekkinud usaldusest ja lugupidamisest. Võtkem seda kui siirast komplimeti ja osakem see südamlikult vastu võtta kui ühiselt loodud väärtusteanum. Ärgem laskem sellel armastusega täidetud anumal kildudeks puruneda…



0 views0 comments

Comments


bottom of page